پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114767
دلايل رد صلاحيت هاشمي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 879
هاشمي در کنفرانس مطبوعاتي هم به دلايلي شرکت نکرد؛ به جز يکي دو جمله کوتاه سخني نگفت و وزارت کشور را ترک کرد؛ بعدها هم تنها به دادن دو بيانيه اکتفا کرد؛ به نظر مي رسد با توجه به مجموع شرايطي که آقاي هاشمي از آن برخوردار است، شوراي نگهبان دليلي براي احراز صلاحيت وي براي رياست جمهوري ندارد.

آيت الله هاشمي رفسنجاني که پس از انتخابات رياست جمهوري سال ??، عرصه اجرايي کشور را به جانشين خود سپرد، ديگر وارد کار اجرايي در کشور نشد؛ رهبر انقلاب او را به مجمع مشورتي تشخيص مصلحت نظام فرستادند و رياست آن جا را به وي واگذار کردند؛ با اين وجود هاشمي تصميم گرفت دو بار براي ورود مجدد به عرصه هاي اجرايي وارد انتخابات گردد؛ در انتخابات مجلس ششم و پس از سم پاشي هاي فراوان اصلاح طلبان انصراف داد؛ در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري نيز مغلوب محمود احمدي نژاد شد؛ با اين حال رهبر انقلاب همچنان ايشان را در مجمع تشخيص مصلحت نظام به رياست منصوب کردند تا کشور از نظرات مشورتي آيت الله بهره ببرد.

امروز اما هاشمي در سن ?? سالگي پا به عرصه انتخابات رياست جمهوري گذاشته است؛ ولي اين بار هاشمي، ديگر هاشمي سال ?? نيست؛ حتي اگر بخواهد شرايط را با آن روزها مقايسه کند؛ امروز هاشمي ?? سال مسن­تر از سال ?? شده است. به نظر مي­رسد شوراي نگهبان با توجه به دلايل زير دليلي براي احراز صلاحيت هاشمي رفسنجاني نداشته باشد:
کهولت سن

اول اينکه : آيت الله هاشمي رفسنجاني چندي قبل از ثبت نامش عنوان کرد که "ضرورت نيست که پيرمرد هشتاد ساله بيايد"؛ هاشمي اين جمله را در پاسخ به درخواست برخي دانشجويان براي نامزدي گفت. هاشمي همچنين در پاسخ به اين جمله يکي ديگر از دانشجويان که گفته بود " حاج آقا؛ دود از کنده بلند مي­شود"، پاسخ داد : "کنده اي نمانده است"![?]

البته خود هاشمي به خوبي از شرايط جسماني خويش آگاه است و اينکه نه ضرورتي ايجاب مي کند که پيرمرد ?? ساله بيايد و نه واقعا کنده­اي مانده است.

دوم اينکه شوراي نگهبان وظيفه دارد طبق قانون صلاحيت کساني را تاييد کند که توانايي اجرايي لازم براي اداره کشور را داشته باشند، کدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان هم عنوان کرده بود که نامزدهاي رياست جمهوري "بايد تواناييهاي جسمي لازم را داشته باشند"[?]

با اين وجود نبايد از هاشمي انتظار داشت که توان اجرايي لازم را داشته باشد؛ کافي است نگاهي با تلاش­ هاي شبانه روزي دولت فعلي مخصوصا رئيس جمهور داشته باشيم تا ببينيم آيا هاشمي توان فعاليت اجرايي به اندازه نصف تلاش­هاي رئيس جمهور فعلي را در ?? سالگي دارد يا خير؟

ضعف جسماني و بيماري

به نظر مي رسد که هاشمي در سن ?? سالگي دچار ضعف جسماني شديد و بيماري هاي مقتضي اين سن نيز شده است؛ لرزش شديد دستان هاشمي کهدرروزثبتنامبهوضوحمشخصبودخودگويايهمهچيزاست. حتيخودمهديهاشميعنوانکردهبودکههراسدارندازاينکههاشميدربرنامهزندهتلويزيوني و مناظره حضور پيدا کند. او گفته است که اگر هاشمي در مناظره ها شرکت کند و ضعف وي نمايان گردد مردم از او رويگردان خواهند شد.[?]

عدم مرزبندي صريح با اغتشاش گران و ضد انقلاب

متاسفانه هاشمي رفسنجاني در جريان انتخابات رياست جمهوري سال ?? و حوادث پس از آن هيچ گاه فتنه گران و رخدادها را به صراحت محکوم نکرد و از آنان تبري نجست. حتي شنيده شده که دولت امريکا چندي پيش به هاشمي پيغام داده که در صورت نامزدي وي در انتخابات رياست جمهوري از وي حمايت خواهد کرد؛ اين در حالي ست که هاشمي نسبت به اين موارد هيچ موضعي عليه آنان نگرفته است:[?]

اين سخن نيز از سوي هاشمي تکذيب نشد؛ در مجموع بايد گفت هاشمي در چند سال اخير مرزبندي صريحي در قبال فتنه و فتنه گران و ضد انقلاب نداشته است که باعث شده اينگونه دشمنان و ضد انقلاب در وي طمع کنند.


جمع ­بندي:

نبايد گمان کرد عدم احراز صلاحيت هاشمي براي انتخابات رياست جمهوري بدين معني است که وي براي هيچ پستي صلاحيت ندارد و يا ضد انقلاب محسوب مي شود؛ عدم احراز تنها بدين معني است که هاشمي رفسنجاني براي يک پست اجرايي جدي که نياز به شور و تحرک بسيار فراوان دارد، صلاحيت ندارد. همچنان که مي بينيم رهبر انقلاب با اين وجود در سال گذشته هاشمي رفسنجاني را بار ديگر براي رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام منصوب کردند تا نظام از نظرات مشورتي هاشمي بهره مند باشد. به نظر مي رسد نبايد هم توقع داشت که هاشمي ?? ساله توان اجرايي لازم براي مسئوليت بسيار خطير رياست جمهوري در کشور را داشته باشد.

به هر حال بايد توجه کرد اصرار هاشمي بر حضور در اين سن و متعاقب آن، عدم احراز صلاحيت وي جنبه تلخي به دنبال دارد. هر کسي که خدمات هاشمي رفسنجاني به انقلاب را مي دانست معتقد بود تأکيد وي، نتيجه ي تلخي برايش رقم مي زد و هم اکنون چنين شد. حتي به فرض احراز صلاحيتش هم، وي ياراي رقابت با ديگران را نداشت و سرانجامي تلخ تر از ?? برايش رقم مي خورد.

از سوي ديگر نبايد جنبه شيرين اين اتفاق را نيز ناديده گرفت. هاشمي با اين اقدام شوراي نگهبان عملا از جنبه اجرايي فاصله گرفت و در حوزه سياستگذاري و مشاوره تثبيت شد. چنانکه اميرالمومنين نيز فرمودند "رأي الشيخ أحب الي من جلد الغلام" يعني نظر و نگرش فرد کهنسال براي من از تکاپوي جوان ارزشمندتر است.

از سوي ديگر درگرفتن رقابت بين افرادي که توان اجرايي بالاتري دارند براي کشور و نظام اسلامي سودمندتر است.


[?]
http://hamshahrionline.ir/details/??????

[?]
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/??????

[?]
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/??????

[?]
http://www.wnd.com/????/??/source-u-s-taking-sides-in-irans-election/print

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html